Tjörnarpssjön

Adress: 240 40 Tjörnarp Visa karta

Adress: 240 40 Tjörnarp

Tjörnarpssjön, norr om Höör, är en fin liten bad- och fiskesjö. Ute i sjön ligger en bastuflotte förtöjd där du kan njuta av ett varmt bastubad varvat med avsvalkande dopp i sjön.

Tjörnarpssjön ligger alldeles intill Tjörnarps samhälle och du når lätt sjön med pågatåg som stannar vid Tjörnarps station. Du når även sjön med bil via Riksväg 23 och bilparkering finns intill tågstationen. Runt sjön löper fina promenadstråk och på de platser som är sanka är det spångat. I samhället finns en liten badplats alldeles intill stambanan. I sjön ligger två öar, Storön och Kärleksön. På Storön finns en förberedd grill- och lägerplats med soptunna. Tjörnarps Bastuförening har byggt en bastuflotte som ligger förtöjd en bit ut i sjön och där har allmänheten möjligthet att bada bastu.

I sjön finns bl.a. abborre, braxen, gädda, gös och mört. För fiske i sjön krävs fiskekort. Det finns ett antal bryggor att fiska från. Fiske med nät är inte tillåtet.

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 (0)451-690 90
  • Webbsida
  • Externa länkar
  • Prisinformation
    Om du önskar köpa fiskekort (dags- vecko- eller årskort) eller hyra en båt, kontakta Custon vägkrog, tel +46-(0)451-690 90. Custon vägkrog ligger utmed Riksväg 23 precis norr om Tjörnarp. Det finns tre roddbåtar att hyra och de ligger alla vid Karlarps båtplats. Flyväst medtager man själv. Om du önskar boka ett bastubad på bastuflotten, maila då bokning@tjornarpsbastuforening.se.
 
 
 
Copyright © 2017 MittSkåne Turism, All rights reserved | design Unik Grafik